Akfa-Kozijnen-B-V- glaswerken

Dubbel glas

Dubbel glas in bestaande kozijnen vraagt vaak om een aantal aanpassingen. In welke gevallen kiest u voor dubbel glas in de bestaande kozijnen en wanneer kiest u voor alternatieven?

Dubbel glas in bestaande kozijnenDubbel glas voor goede isolatie

Dubbele beglazing zorgt voor isolatie in uw woning. Het bestaat namelijk uit 2 glasplaten met ertussen een isolerende laag lucht of gas. Hierdoor gaat er veel minder warmte verloren en bespaart u jaarlijks aanzienlijk op uw energierekening. Daarnaast kunnen veiligheid en geluidswering goede redenen zijn om voor dubbel glas in bestaande kozijnen te kiezen.

Bestaande kozijnen

Laat u oude dubbele of enkele beglazing vervangen door nieuw dubbel glas, dan is het in veel gevallen verstandig om de bestaande ramen en kozijnen aan te laten passen. De nieuwe beglazing is namelijk (veel) zwaarder en dikker dan oud glaswerk. Daarom wordt bijvoorbeeld de ruimte waarin het glas komt, de sponning, iets verbreed en worden er sterkere scharnieren aangebracht.

Vacumglas en voorzetramen als alternatieven

In sommige gevallen zijn de bestaande kozijnen en ramen niet geschikt voor het plaatsen van dubbel glas. Bijvoorbeeld omdat het hout niet sterk of dik genoeg is. Het kan een goede keuze zijn om voor vervanging te kiezen. Vindt u de kosten hiervan te hoog of krijgt u hiervoor geen toestemming, bijvoorbeeld in het geval van een monument, dan zijn er een aantal alternatieven voor dubbele beglazing:

Vacumglas

Vacumglas is veel dunner dan gewoon dubbel glas, maar heeft tussen de glasbladen een vacuum dat zorgt voor een hoge isolatiewaarde.

Voorzetramen

Voorzetramen worden aan de buiten- of binnenkant van bestaande ramen bevestigd. Het is handig om voorvoorzetramen met scharnieren te kiezen, zodat u makkelijk bij de onderliggende glasruit kunt.

De beste keuze

Wat de beste keuze is, hangt dus af van uw kozijnen en de mogelijkheden. Wat vindt u van het plaatsen van dubbel glas in bestaande ramen en kozijnen? Kiest u voor behoud van oude ramen of kiest u liever voor vervanging van raam- en kozijnhout? Wij zijn benieuwd naar uw voorkeur!

2013 Creatdesign.nl all rights reserved. Akfa-Kozijnen.nl